Boom i salget af byggegrunde i Oksbøl

Foto: Familien Rosenørn/Christoffersen

Hele fire byggegrunde på Frejasvej i Oksbøl blev i sidste uge solgt af Varde Kommune – og det på bare én dag. Yderligere fire grunde er reserveret, og pladsanvisningen melder alt udsolgt i vuggestuen og er derfor i gang med at hyre nye dagplejere i Oksbøl.

Formanden for Oksbøl Borger- og Erhvervsforening, Henrik Vej Kastrupsen har undersøgt sagen.

–  Jeg fik beskeden mandag, og blev naturligvis rigtig, rigtig glad. Folk undrer sig måske over, at salget af fire byggegrunde gør os så glade i borgerforeningen, men det betyder rigtig meget for vores by. Igennem de senere år har vi mistet borgere i Oksbøl, og det får hurtig betydning for byens sammenhængskraft. Flere borgere giver flere børn i vores institutioner, og det har også betydning for både foreningslivet og butikslivet i byen, siger Henrik Vej Kastrupsen, og fortsætter.

–  Vi troede i første omgang, at salget kunne hænge sammen med, at fremtiden for Oksbøllejren nu var faldet på plads, men det viser sig at være helt tilfældigt. De fire familier har købt grundene uafhængigt af hinanden, og har hver deres historie.

Fra Esbjerg til Oksbøl
En af de familier, der har købt en grund, er Andreas Brinch Rosenørn og Kamilla Juhl Christoffersen fra Esbjerg.

–  Vi valgte Oksbøl og Frejasvej på grund af placeringen tæt på skov og hav. Hertil er Frejasvej et lukket område, hvor det er trygt for børnene, og skole og børnehave ligger kun et stenkast væk, siger Andreas og Kamilla fortsætter.

–  Frejasvej er fyldt med børnefamilier, og vi fornemmer, at man har et rigtig godt sammenhold, hvor børnene er i centrum.

Hos borgerforeningen i Oksbøl fortsætter man arbejdet med at tiltrække nye borgere til byen. I december husstandsomdeler foreningen et spørgeskema, hvor man vil forsøge at afdække, hvor mange ældre borgere, der går med tanker om at sælge deres hus. Målet er at lave en venteliste med de borgere, der ønsker at flytte i noget mindre bynært byggeri, og det frigør huse til nye børnefamilier.