Børn, ny hverdag og bekymringer

A.C. Hoxcer Nielsen
Bakkevej 26, Varde
Byrådsmedlem for Socialdemokratiet i Varde Kommune

I næste uge skal børnene starte i dagtilbud og skole igen efter nedlukningen, hvis tallene fortsætter den mere positive udvikling. Det har været en udfordrende tid for mange. Her i mit hjem har jeg skulle håndtere hjemmearbejdsplads og samtidig skulle køre hjemmeskole, hvilket ikke har været optimalt for børnene.
Udfordringerne er der stadig og vil være der i lang tid endnu, er min bekymring. Jeg mener, at vores regering, et samlet folketing og myndigheder har handlet ansvarlig og fornuftigt mod den usynlige fjende, som coronavirus er. Det er alvorligt, at vi passer på os selv og hinanden. Det kan ses i tallene, at strategien har haft en effekt. Nu står vi overfor, at samfundet kan åbnes op delvist, på en forsigtig og kontrolleret måde. Ud fra anbefalinger fra de relevante myndigheder, er det blevet vurderet, at vores børn kan komme tilbage i dagtilbud og i de mindste skoleklasser.
Jeg er fuldt ud tryg ved dette, fordi der ligger faglige begrundelser til grund for denne politiske beslutning. Min tillid til myndighedernes anbefalinger stor og jeg er tryg ved, at vores dygtige lærere, pædagoger og andet personale kan håndtere den nye opgave på bedst mulig vis – også selvom det er en kæmpe udfordring.
Min appel er, at vi alle støtter op på bedst mulig vis. Selvfølgelig er vi bekymrede og med god grund. Det vi kan gøre, er at følge anbefalinger og tage vores forholdsregler. Snak med børnene om det, italesæt deres bekymringer og imødekom udfordringerne konstruktivt.
Rigtig god påske!