Billum Friskole – mød det stærke team

Der arbejdes på højtryk i det nye lærerteam. Solen skinner udenfor, men der er dyb koncentration om det ovale bord i Billum, hvor mange planer vendes her godt en måned inden skolestart.

Her planlægges blandt andet introtur for alle elever og lærere i starten af september.

– Det er en rigtig god måde at lære hinanden at kende på, fortæller skoleleder Gitte Møller, der har samlet sit nye team, hvor vi kigger forbi.

Sanne Thisgaard har taget en stor beslutning. Hun har fundet drømmejobbet, og det betyder i al sin enkelthed at hun trækker teltpælene op i Århus og sende flyttebilen mod det vestjyske.

– Det er da noget, der har krævet lidt overvejelser, smiler Sanne, der dog ikke lægger skjul på, at det føles ganske rigtigt.

Hun er nyuddannet lærer fra seminariet i Århus, og har aldrig været i tvivl om, at målet var job som friskolelærer:

– Jeg glæder mig så meget til at komme i gang – både med at undervise og lære alle elever og nye kolleger at kende. Og jeg glæder mig til at lande og falde til. Jeg har i sinde at engagere mig i 7-kanten, da jeg altid har spillet meget teater, fortæller Sanne, som er blandt Billum Skoles nye lærere, der byder velkommen efter sommerferien.

Lea Mølholm kommer fra Næsbjerg, bor i Varde og har de seneste år været ansat på Nordenskov Skole. Lea er også en af de nye friske lærere, du vil møde på Billum Friskole efter sommerferien.

– Jeg kan slet ikke sige, hvor meget jeg glæder mig. Hele friskoletanken tiltaler mig så meget – menneskesynet – børnesynet, og så det her med at bruge naturen meget. Det ser jeg frem til.

Lea kommer til at undervise i blandt andet matematik, dansk og svømning, da man i det kommende skoleår har valgt at have svømmeundervisning fra 0. – 5. klasse bliver det uvilkårligt nok et skema med svømmetøjet med i skoletasken for Lea.

– Jeg glæder mig virkelig til at være med i en proces, hvor jeg kan sætte mit præg fra starten af – det er helt fantastisk, slutter Lea, der vil være med til fællessang og velkomst første skoledag på Billum Friskole d. 14. august.

Sannie Madsen er netop blevet færdiguddannet lærer fra seminariet i Esbjerg, og for hende er der tale om drømmejobbet som lærer på Billum Friskole. Hun bor i Agerbæk og går i kraftige overvejelser om at flytte tættere på sin kommende arbejdsplads.

– Jeg har været i praktik på en friskole i Bramming i forbindelse med min uddannelse, og jeg faldt for især den fællesskabsfølelse, der gjorde sig gældende her. Den respekt for hinanden – uanset om det er lærer eller elev, er helt unik på en friskole, og det glæder jeg mig til at blive en del af. Jeg kommer til at undervise i blandt andet dansk og engelsk, og jeg er meget bevidst om, at der skal tænkes aktivitet og bevægelse ind i undervisningen, fortæller Sannie.

 

Linda Jessen er faktisk ansat ved AOF og er udlånt til Billum Friskole med fokus på blandt andet ordblinde elever.

– Jeg underviser både voksne ordblinde og børn. Og det er fantastisk at se den forskel, de rette redskaber kan gøre, fortæller Linda, der tidligere har arbejdet på friskole og anser det som nogle af de bedste oplevelser i rygsækken.

Linda vil også undervise i faget tysk – og ser i den grad frem til at være der, når alle de forventningsfulde elever starter på den nye skole d. 14. august.

 

Lotte Karlsen er oprindeligt uddannet pædagog og har i en lang årrække arbejdet som børnehaveklasseleder på blandt andet Lykkesgårdskolen og Nørre Nebel Skole.

– Jeg vender på en måde hjem… jeg arbejdede faktisk som børnehaveklasselærer her på Billum Skole for mange år siden, og jeg glæder mig så meget til at komme tilbage til de hyggelige rammer. Jeg ser blandt andet meget frem til de stærke visioner hvad angår menneskesynet. Jeg ved af erfaring, at trivsel er så uhyre vigtig – det er såre simpelt, hvis du trives, så lærer du!

Lotte kommer til at være i børnehaveklassen – 1. klasse, samt undervise i håndarbejde og sløjd, og derudover vil hun få ansættelse i SFOén.

 

 

DEL