Billum Friskole: Kunstneriske sociale medier

Elever fra Billum Friskoles 4. og 5. klasse fortolker de sociale medier.

Og det er der kommet en fin udstilling ud af, der lige nu kan opleves på Rådhuset i Varde under titlen: Frit valg – frit fald.

– Vi blev præsenteret for opgaven lige efter jul, hvor eleverne netop var startet op med billedkunst, og jeg kunne hurtigt regne ud, at vi havde blot 3 uger til at arbejde med emnet, inden udstillingen skulle stå klar på Museum Frello, fortæller lærer på  Billum Friskole, Trine Olesen, er tilføjer: Overskriften, vi skulle arbejde ud fra, var “Frit spil”, og børnenes fortolkning af denne blev med udgangspunkt i de sociale medier, og derfor blev titlen på vores værk: “Frit valg – frit fald”.

Det overordnede emne – de sociale medier – gav ifølge Trine i den grad anledning til god og livlig debat. Her blev der diskuteret, hvorfor mange lægger fotos op udelukkende af alt, der ser godt ud, i stedet for at vise virkeligheden.

– Jeg blev meget overrasket over elevernes indlevelse – og deres opmærksomhed på dette emne. Det var virkelig spændende, fortæller Trine, der blandt andet var med på at diskutere perfekte madbilleder på Facebook og nyt tøj og perfekt makeup på Instagram. Alt sammen contra den virkelighed, vi alle trods alt befinder os i.

– Og eleverne fik også en rigtig god snak om det her med, at det er så ”gratis” at dele opslag – det er nemt at skrive noget uheldigt eller grimt til og om andre, når man sidder bag en skærm – det var virkelig en lærerig og eftertænksom proces, understreger Trine Olesen.

Eleverne har lavet en udstilling med PC’er i centrum, hvor der er tale om megen symbolik-kunst. Udstillingen har været at finde på Museum Frello, men er nu flyttet til Rådhuset, hvor man kan opleve den frem til påske.

DEL