Bent Peter Larsen er gået på pension

Bent Peter Larsen er blandt Danmarks mest erfarne embedsmænd – Torsdag gik han på pension.

Varde Kommunes direktør for Plan, Kultur og Teknik, Bent Peter Larsen, gik torsdag på pension.

Dermed sættes der punktum for en lang karriere i den offentlige sektor, hvor de sidste 25 år har budt på topposter i blandt andre Varde, Aarhus og Randers Kommuner. Bent Peter Larsen var også amtsdirektør i Ribe Amt i en lang årrække.

Roser på vejen
Den afgåede direktør får også mange roser med på vejen af
borgmester i Varde Kommune, Erik Buhl.
”Bent Peter Larsen har virkelig gjort en forskel for Varde Kommune. Med sin store erfaring og sin evne til at finde de rigtige, holdbare løsninger har han været en fremragende sparringspartner for både mig som borgmester og for byrådet som helhed. Bent Peter har været god til at finde balancen mellem ledelsesopgaven i forvaltningen og samspillet med det politiske niveau. Han har sat sit mærkbare præg på den lovende udvikling, som Varde Kommune gennemgår i disse år – og det fortjener han stor tak for.”

CV
Bent Peter Larsen er født og opvokset i Holbæk, men flyttede senere til Aarhus, hvor han i 1978 blev uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet.

De efterfølgende år bød blandt andet på arbejde på Grønland og et job som sekretariatschef for borgmesteren i Aarhus, Thorkild Simonsen.

I 1991 fik Bent Peter Larsen sit første topjob, da han blev ansat som direktør for Musikhuset i Aarhus. Her blev han i 5 år, inden han blev direktør i det tidligere Ribe Amt.

Senere vendte han tilbage til Aarhus Kommune og var også kommunaldirektør i Randers Kommune, inden han i 2011 vendte tilbage til Vestjylland og Varde Kommune.

Bent Peter Larsens store erfaring fra den offentlige sektor får dog lov at leve videre på ad hoc konsulentbasis hos Lundgaard Konsulenterne.

DEL