Bæredygtigt Julepynt

Foto: Ølgod Bibliotek & Kulturhus

’Bæredygtigt Julepynt’ – er titlen på decembers måneds udstilling i Kulturhuset i Ølgod

Julen er hjerterne fest, men desværre ofte på bekostning af klimaet, da hygge og samvær ofte er lig med et stort forbrug.
Borgere fra Samstyrkens bosted og værksteder i Ølgod har derfor ladet sig inspirere af genbrugstanken og har lavet bæredygtigt julepynt med tanke på miljøet og klimaet.

Udstillingen i Kulturhuset er lavet i samarbejde mellem Samstyrkens bosted og værksteder i Ølgod. Borgerne på Værkstederne Energivej, Viaduktvej og Torvet 14 har samlet ting fra containerne på genbrugspladsen, har skilt gamle paller, banket, savet og malet og derved lavet fint bæredygtigt julepynt.

Beboere på Rosenvænget har afholdt kursusaftner, hvor de har lavet julepynt af gamle malerlærreder, reklamer, aviser og bæreposer med inspiration af tekstillærer Karin Emborg Gjersøe. Det er blevet til julemalerier, juleengle, malede hjerter, decoupage og relieffer. Billederne og reliefferne er malet på lærreder og rammer.

Karin Emborg Gjersøe har haft to hold på Rosenvænget, som begge har arbejdet
med julepynt af genbrugsmaterialer målrettet til udstillingen i Kulturhuset i Ølgod.  ’Det har været en fornøjelse at være sammen med beboerne på Rosenvænget, som er gået til opgaverne med stor iver, arbejdsomhed og glæde’, fortæller Karin. De glæder sig til at vise udstillingen frem.

Udstillingen kan ses i Kulturhuset hele december måned, og du er også velkommen i Samstyrkens butik på Torvet 14.

Fakta
Kulturhuset, Vestergade 5, 6870 Ølgod. Åbent alle dage kl. 7-23.

DEL