Anni trækker stadig i trådene

Det er noget helt specielt at sidde med de fine stoffer til en festkjole, siger Anni Pedersen og Anni som Chaplin til Catwalk varde helt til venstre i billedet. PR Fotos: 7-kanten

Fra et job som kulturkonsulent ved Varde Kommune er Anni Pedersen (66) vant til rollen som tovholder og blæksprutte. Og hun trækker såmænd stadig i trådene, efter at hun er gået på pension – nu på amatørscenen 7-kantens systue og når der er vinterspil, hvor hun har ansvaret for kostumer og sminke.

På systuen er der fuld fart på produktionen af kostumer til årets sommerspil Chaplin the Musical. Hovedpersonen går meget i sort tøj, men der er knald på farverne i de flotte festkjoler, der kommer på scenen i forbindelse med filmbranchens uddeling af Oscar-statuetter.

Helt specielt

– Jeg har da syet meget tøj både til mine børn og mig selv, men det er noget helt specielt at sidde med de fine stoffer til en flot festkjole, siger Anni Pedersen, mens hun kigger op fra sytøjet.  I løbet af ugen arbejder fire syhold på kostumerne, og Anni kommer altid mindst en gang om ugen.

– Det er en fornøjelse at være med. Der er et fantastisk sammenhold og et godt klima, og det er helt unikt, hvad vores dygtige leder, Agnethe Vestergård Pedersen, kan få frem af kreationer, siger hun.

–  Da jeg var kulturkonsulent, holdt jeg mig ude af foreningsarbejde for ikke at sidde og behandle sager om økonomi og aktiviteter i foreninger, som jeg var aktiv i. Men år efter år har jeg glædet mig til at se scenografien og kostumerne ved sommerspillet, og jeg har ventet på selv at kunne være med på syholdet, siger hun.

Anni Pedersen er vokset op i Janderup i en familie med tradition for at deltage i sognets aktiviteter, i dag bor hun i Næsbjerg. Hun er tidligere divisionsspiller i håndbold og er stadig aktiv gymnast, ligesom hun har en levende interesse for kunst musik og teater.

Kulturen fik et løft

VAKS – aktiviteter i børnenes skoleferier. Varde Fest- og Kulturuge. Børnenes kulturelle rygsæk. Det er nogle af overskrifterne fra hendes indsats for Vardes kulturliv.

– På et tidspunkt var kulturlivet lidt glemt i forhold til idrætten – til dels på grund af lovgivningen. Men de sidste mange år fik området en plads på budgettet, og jeg har siddet med puljemidler, som var med til at give kulturen et løft, siger hun med glæde og stolthed i stemmen.

Bortset fra en rolle i en dilletantforestilling har Anni Pedersen ikke spillet teater. Men for nylig morede hun sig med at gå catwalk på Varde Torv forklædt som Chaplin – og uden at blive genkendt af ret mange.

Efter 40 år ved Varde Kommune fik Anni Pedersen Dronningens Fortjenstmedalje. Den ville stå flot til en af de festkjoler, hun sidder og syr i 7-kanten.

DEL