Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Sommerudstilling i Kulturhuset Ølgod

20. juni | 7:00-30. august | 23:00

Vi glæder os til at kunne åbne op for udstillinger i Kulturhuset. Vi følger naturligvis sundhedsmyndighedernes retningslinjer.

Billedkunstner Felix Pedersen udstiller fra den 20. juni til den 30. august.

Udover maleri og akvarel arbejder Felix Pedersen også med tegninger – store kultegninger, hvor temaet ofte er vores behandling af naturen og miljøet. Pga. de store vægflader i Kulturhusets forhal, vil Felix Pedersen bl.a. vise nogle af sine store malerier, som grundet pladskrav ikke vises så ofte. Nogle af dem har ikke før været vist offentligt.

Felix Pedersen har i mange år boet i den lille landsby Vorde med daglig udsigt ud over Hjarbæk fjord. Netop Limfjorden og landskabet omkring fjorden er til stor inspiration for Felix Pedersen. Han lader os få naturen ind under huden.  ‘Det er, som om hans malerier indeholder naturens puls og åndedrag, hvad enten det er hans store ekspressive naturabstraktioner, som udsmykker mange virksomheder og institutioner, eller de små akvareller fra hans mange rejser og landet fra Limfjorden til Vesterhavet’.

Siden sin debut på Charlottenborg i København i 1969 med en sofa oversået med karse, en fyldt skraldepose og cigaretplakater med påklistrede pornobilleder, har Felix Pedersen også arbejdet med installationer.  En installation på Søndersø, Viborg, på projektet Duck Recidence er grundet corona-krisen udskudt til 2021 og ligeledes 2 udstillinger i Japan sammen med billedkunstner Steen Rasmussen.

I en anmeldelse skriver Kunstanmelder Lisbeth Tholstrup: ‘Felix Pedersen kan det sjældne at være provokerende, uden at gå på kompromis med sit kunstneriske udtryk.

Han tør bevæge sig mellem det konceptuelle og det maleriske, mellem det pågående og det nærværende. Hans værker er aldrig ligegyldige eller forloren dekorative, tværtimod besidder de en skønhed, der til tider kan opleves som en stærk kontrast til holdninger, der ligger og lurer under overfladen. Manden mener noget med sin kunst.’

Felix Pedersen har været medlem af Kunstnersammenslutningerne Sæhrimner, Flash og Nimbus.

Er med af BKF og Kunstforum Vi.

Fakta

Udstillingen kan ses fra den 20. juni til den 30. august. Ingen entré. Kulturhuset har åbent alle dage kl. 7-23.

Detaljer

Start:
20. juni | 7:00
Slut:
30. august | 23:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags: