Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Over 100.000 besøgende til vadehavsudstilling: Oplev åbningen og mød kunstnerne

31. august | 11:00-29. september | 0:00

Kunstnere fra hele verden er kommet til Blåvandshuk for at skabe 12 værker, der tager udgangspunkt i Vadehavet. Værkerne kan opleves døgnet rundt under Wadden Tide 2019 ved Danmarks vestligste punkt, men kun den ene gang. Udstillingen åbner den 31. august.

Kultur

Når blandt andet Adrian Hughes lørdag den 31. august åbner vadehavsudstillingen Wadden Tide 2019, er det samtidig startskuddet på en udstilling med unikke kunstværker, der kun kan opleves den ene gang.

Adrian Hughes kendt fra DR byder på et kort foredrag ved åbningen af Wadden Tide 2019. Foto: PR

Wadden Tide er en stedsspecifik kunstudstilling, der er formet netop til vadehavsområdet. Et område, der strækker sig fra Holland i syd til Varde og Blåvandshuk i nord.

Ved åbningen kan man møde de professionelle kunstnere bag de 12 værker. Fælles for kunstnerne er, at de alle kommer fra lande langs den østatlantiske rute for trækfugle – fra Sydafrika over Vadehavet til Island. Gennem det sidste år har kunstnerne arbejdet med vadehavsområdets kultur og natur.

Åbningen byder endvidere på foredrag ved Adrian Hughes, fællessang og kunstnerne bag projektet Inseparable Together.

Inseparable Together er en billedrig, stemningsmættet og sanselig gengivelse af tre kunstneres møde og udveksling med Vadehavet. Med afsæt i et kunstnerophold hos Nationalpark Vadehavet har Ellen Birgitte Rasmussen, Alexandra Buhl og Nana Francisca Schottländer udviklet projektet, hvor de gennem fire årstider og på fire forskellige steder i Vadehavsområdet har udforsket landskaberne og naturfænomenerne og skabt materiale i form af lyd og videooptagelser, der illustrerer, hvordan vi som mennesker er uadskillelige fra naturen.

Ved åbningen af Wadden Tide vil Nana Francisca Schottländer tage publikum med på en sanselig rejse ud i vaden gennem lyd og ord, og videre ud i landskabet. De vil vandre gennem komponist Ellen Birgitte Rasmussens værk Bølger, der fremføres af Varde Garden.

Kulturregion Vadehavet står bag Wadden Tide.

Åbningen af Wadden Tide 2019 byder bl.a. på kunstnerne Nana Francisca Schottländer og Ellen Birgitte Rasmussen bag projektet Inseparable Together, der tager publikum med på en sanselig rejse ud i vaden gennem lyd og ord.
Foto: Alexandra Buhl

Citat

René Andersen, formand for Kulturregion Vadehavet:

– Jeg tør godt love, at det bliver en mindeværdig åbning af Wadden Tide 2019, hvor blandt andet Adrian Hughes og kunstnerne bag projektet Inseparable Together sender publikum ud i udstillingen om Vadehavet med stof til eftertanke.

– Wadden Tide 2019 præsenterer kunst i verdensklasse, og med værker i klitterne og på stranden er der plads til både fordybelse, leg, afslapning og meget mere. Ikke alene er udstillingen formet lige netop til vadehavsområdet – værkerne sætter også Vadehavet ind i en større kontekst på tværs af verdenshave og tid. Vi glæder os til, at folk kommer ud og går på opdagelse i dem.

Erik Buhl, borgmester i Varde Kommune:

– Vi er stolte over igen at kunne afholde Wadden Tide, der er til stor glæde for både vestkystens beboere og turister. Jeg glæder mig meget til at opleve kunsten uden for de vante rammer ved Blåvandshuk, der som Danmarks vestligste punkt i forvejen er en stor turistattraktion.

– Åbningen af Wadden Tide plejer at være en kæmpeoplevelse, som jeg glæder mig til igen at overvære.

Program
 • Tale ved Formand for Kulturregion Vadehavet, René Andersen.
 • Tale ved Formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune, Mads Sørensen.
 • Tale ved Formand for Nationalpark Vadehavet, Janne Liburd.
 • Fællessang under ledelse af kunstner Nana Francisca Schottländer fra projektet Inseparable Together samt fire korsangere.
 • Foredrag ved journalist Adrian Hughes.
 • Nana Francisca Schottländer leder gæster ud på en sanserig tur i landskabet. Varde Garden akkompagnerer.
 • Wadden Tide 2019 erklæres for åben.
Tid og sted
Lørdag den 31. august, kl. 11:00

Blåvandshuk Fyr, Fyrvej 106, 6857 Blåvand

Fakta
 • Wadden Tide 2019 bliver afholdt fra 31. august til 29. september. De 12 kunstnere er fra Sydafrika, Portugal, Spanien, Frankrig, Belgien, Holland, Tyskland, England, Norge, Island og Danmark. Det er alle lande, der ligger på den østatlantiske rute for trækfugle. De arbejder på værkerne ved Blåvandshuk fra den 20. til 30. august.
 • Det er tredje gang, at Varde Kommune er vært for Wadden Tide, der også blev afholdt i 2014 og i 2016, hvor ca. 110.000 besøgte udstillingen.
 • Wadden Tide udspringer af et kulturelt samarbejde mellem de fire vadehavskommuner Varde, Esbjerg, Fanø og Tønder, der siden 2007 har arbejdet tæt sammen for at styrke kulturen i det danske vadehavsområde.
 • Inseparable Together er et projekt skabt af performancekunstner Nana Francisca Schottländer, komponist Ellen Birgitte Rasmussen og fotograf Alexandra Buhl.
 • Adrian Hughes er for de fleste kendt fra DR for tv- og radioprogrammer som “Smagsdommerne”, “Kunstquiz”, “Historiequizzen” og “Klog på sprog”.

Detaljer

Start:
31. august | 11:00
Slut:
29. september | 0:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,

Sted

Blåvandshuk Fyr
Fyrvej 106
Blåvand, 6857 Denmark
+ Google Map