Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nytårskur på Varde bibliotek

11. januar | 10:00

Små og store inviteres på udrykningsteater, musik, taler, højtlæsning og hapsere, når Varde Bibliotek siger tak for 2019 og præsenterer forårets program til:

Nytårskur på tværs af grænser, lørdag d. 11. januar kl. 10.00

Dansk Rakkerpak & Faster Cool sætter grænser med forestillingen ’Skøre strømere’: Et skrupskørt hårdtslående politikorps, som patruljerer for at stramme op på lov og orden. Udrykningsforestillingen er et gadeteater, der bliver til i samspil med publikum. Når det gælder landets sikkerhed, forkælede børn, vederstyggelige voksne og andre kriminelle kan ingen vide sig sikker.

Formand for Kultur & Fritid, Mads Sørensen, starter nytårskuren med en åbningstale og en skål, der kan skylles ned med brusende bobler eller børnevenlig juice efter temperament. Dertil selvfølgelig kransekage og godter.

Biblioteksleder Peter Holm Lindgaard præsenterer et udpluk fra kataloget over foråret på biblioteket. Programmet byder på noget for alle: Læseheste, teatertosser, kreative hænder og hjerner, ældre, børnefamilier, institutioner og skoler. Ligesom arrangementsformen varierer fra foredrag, forestilling og debat til workshop, netværk og uformelt nærvær. Mange af forårets arrangementer og aktiviteter er skabt i samarbejde med lokale foreninger og ildsjæle.

Biblioteket er lånernes hus og mødested for mange forskellige folk og fællesskaber. Derfor stræber vi også efter at invitere lånerne ind, når vi planlægger og udvikler aktiviteter og arrangementer i huset. Samarbejde og samskabelse er en af bibliotekets kerneopgaver, siger Peter Holm Lindgaard.

Allerede nu kan du få bibliotekets helt nye arrangementskatalog med hjem. Du finder det i trykt udgave på biblioteket eller digitalt på bibliotekets hjemmeside. Du kan selvfølgelig også få det udleveret til nytårskuren, hvor du samtidigt kan stille spørgsmål til bibliotekets formidlere.  Forårets program er udfoldet over temaet ”grænser”. Temaet fortolkes på mange måder, og du vil blandt andet finde arrangementer som afspejler landegrænser, psykiske grænser, grænsen mellem fantasi og virkelighed, liv og død, skrift og lyd.

Kom i god tid! Allerede fra kl. 9:30 leverer 3 dygtige talentelever fra Musik & Billedskolen en fest for ørerne i forhallen: Andreas Knudsen, Magnus Sørensen og Simon Pedersen har startet gruppen ”Now’s The Time”, som tager ud og spiller gode årgange.

Nytårskuren er en hyggelig måde at sige tak til alle bibliotekets brugere for et godt år i 2019. Og ikke mindst: På gensyn i løbet af 2020. Det er gratis at deltage, og der en ingen tilmelding.

Detaljer

Dato:
11. januar
Tidspunkt:
10:00
Begivenhed Kategori: