Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Nationalt MTB løb i Sdr. plantage ved Nysø

29. juni-30. juni

I den kommende weekend lørdag/søndag den 29. – 30. juni køres der nationalt MTB løb i Sdr. plantage ved Nysø.

Det er hele den danske mountainbike elite + enkelte udenlandske elite ryttere, der skal kæmpe om vigtige rangliste point på MTB sporet i plantagen.

Løbet er det 2. MTB løb i den såkaldte Shimanoliga. En løbsrække på i alt 4 løb, der alle tæller både DCU point til den danske rangliste, men også internationale UCI point.

Det er Varde Cykelklub, der arrangerer og afvikler løbet, men uden et rigtig godt samarbejde med Varde Kommune, der lægger areal til de permanente spor i plantagen og hjælper med den løbende vedligehold, ville løbet ikke være en realitet.

Sporten har udviklet sig i retning af større og større krav til rytternes tekniske færdigheder. Vovemod og en DCU løbs rute skal helst indeholde flyvehop, sten op og nedkørsler, snævre lynhurtige sving og andre tekniske udfordringer, der konstant udfordrer deltagerne og holder dem i ilden – samt naturligvis sikrer tilskuerne masser af underholdning!

Foto: Deleuranfoto.dk

Grusgraven” som sporet kaldes i folkemunde, har det hele og er kendt som et super fedt MTB område, der er med til at tiltrække ryttere fra hele landet. Det gælder både på elite niveau, som man kan opleve i weekenden, men ikke mindst MTB turister der i større og større grad besøger sporet.

Facadepartner MTB race lørdag:

Selve Liga løbet er udelukkende for MTB ryttere med licens, men lørdag formiddag er der alletiders mulighed for motions ryttere til at prøve kræfter med ruten. Her afvikles sammen med klubbens trofaste sponsor: Facadepartner i Vejen, et motionsløb på samme rute som eliten kører – alle motionister kan deltage og sammenligne tider med de allerhurtigste.

Foto: Deleuranfoto.dk
Lokal succes i Varde cykelklub skaber forventninger til løbet:

Varde cykelklub stiller selv til start med et stort antal ryttere og flere er kandidater til en podieplads.

Klubben er præget af en stærk træningskultur, på både motions og elite plan og på tværs af alle aldre. 

Dette betyder, at stort set samtlige aldersgrupper har lokal deltagelse på søndag og endda i enkelte klasser vil kunne dominere med placeringer helt fremme. I eks. u/17 Piger vil hele 3 ryttere fra Varde sandsynligt kunne køre sig på en podieplads, ligesom klubben er rigtig stærk repræsenteret i Dame Elite.

De allerhurtigste ryttere findes i klassen Herre Elite og domineres af halvprofessionelle ryttere, hvor en ugentlig træningsmængde ofte runder 25 timer i sadlen. Varde cykelklub har i år hele 7 ryttere i denne klasse, men konkurrencen er hård så en plads i top 15 vil være yderst godkendt.

Foto: Deleuranfoto.dk

Kommer du som tilskuer, finder du løbsområdet ved at dreje mod Nysø på Roustvej 

Weekendens program ser således ud:

Lørdag:

Kl. 10:00 Motionsløb – Facadepartner MTB Race

Kl. 12:00 Børneklasserne: U11 og U13 drenge og piger

Kl. 13:00 Ungdoms klasserne: U15, U17 drenge og piger

Kl. 13:30 Børneklasserne kører teknikøvelser

Kl. 14:30 Ungdomsklasserne kører teknikøvelser

Søndag:

Kl. 9:30 Herre H40, H50 og H60

Kl. 11:15 Damer elite, Damer B, Dame junior, D40, D50

Kl. 13:00 Herre B, Herre C

Kl. 14:45 Herre Elite, Herre junior

Se mere på:
www.vardecykelklub.dk

Detaljer

Start:
29. juni
Slut:
30. juni
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
,