Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Michael og Anne Ancher – et kunstnerægteskab

9. oktober | 19:00-21:00

DKK80
Foredrag på Varde bibliotek ved kunsthistoriker og foredragsholder Birgitte Zacho.

Michael og Anne Ancher er blandt de mest kendte skagensmalere. Omkring 1880’erne blev Skagen samlingspunkt for mange danske og skandinaviske kunstnere inspireret af fransk kunst. De såkaldte skagensmalere udgjorde en kunstnerkoloni, der hovedsageligt malede stedets naturomgivelser og lokalmiljø.

Der skabes noget unikt, når et ægteskab danner ramme om både arbejde og fest. Anne og Michaels hjem udgjorde både rammerne for festligt samvær med andre kunstnere og for et unikt arbejdsfællesskab mellem ægtefællerne. I en tid, hvor mange mente, at kunst ikke var noget for kvinder, skilte Anne og Michael Anchers kunstnerægteskab sig ud.

I hjemmet skabte de hver deres bud på, hvordan den moderne kunst kunne skildre virkeligheden i årene omkring det moderne gennembrud, hvor den tidligere generations kunst blev dømt gammeldags og uinteressant. Anne med sine radikalt nye måder at bruge farverne på. Michael med sine realistiske skildringer af fiskerne.

Birgitte Zacho arbejder som kunsthistoriker med formidling og kuratering i mange forskellige sammenhænge og er en efterspurgt foredragsholder landet over. Særligt på grund af hendes medlevende fortællestil og store viden om især dansk og europæisk kunst fra det 18. og 19. århundrede.

Birgitte har desuden skrevet en række bøger til både børn og voksne. Herunder: Michael og Anna Ancher – Et kunstnerægteskab (Meloni 2017).

Foredraget er et samarbejde mellem Janusbygningen, Varde Kunstforening og Varde Bibliotek.

  • Varde Bibliotek onsdag d. 9. oktober kl. 19 – 21.

Billetpris: 80 kr. Billetter kan købes på www.vardebib.dk/arrangementer

Detaljer

Dato:
9. oktober
Tidspunkt:
19:00-21:00
Pris:
DKK80
Begivenhed Kategori:

Sted

Varde Bibliotek
Rådhusstræde
Varde, 6800
+ Google Map