Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

I september udstiller Emilia Bergmark i Kunsthal vARTe

7. september-26. september

I 2018 blev Poul Erik Bech Fondens Kunstpris for første gang uddelt til en afgangselev på Det Kongelige Danske Kunstakademi.
Prismodtageren blev den svenske kunstner Emilia Bergmark, der har lavet en ny installation ”Landskaber” specifikt til udstillingen i Kunsthal vARTe.

Under sit ophold ønsker kunstneren bl.a. at sætte fokus på, hvordan vi ser på naturens værdi, i en tid hvor målbarhed fremhæves og foretrækkes. Er en skov bare en reserve af træ? Er et kirsebærtræ andet værd end sin clickbait-appel på sociale medier? Er et smukt, åbent landskab mere værd end dets potentielle udbytte i kornproduktion? Er et hav mere end en attraktiv udsigt på boligmarkedet?

Udstillingen ”Landskaber” tager form som en sammensat installation, hvor interiørselementer og afbildninger af landskaber går i dialog. Udstillingen undersøger, hvordan naturen er afbilledet i vores samtid i en tid og i et land, hvor stort set ingen dele af naturen er uberørte. Langt de fleste landskaber er gennemsyrede, udtænkte eller på en eller anden måde tilrettelagt af menneskelige logikker og produktionsapparater.

Arbejdsstol, 2016 af Emilia Bergmark.
Foto: Kunsthal vARTe

Udstillingen er blevet til med støtte fra Statens Kunstfond, Grosserer L.F. Foghts Fond og Poul Erik Bech Fonden.

Fakta

Dato: 7. september til 26. september – Der er finissage og Artist Talt søndag den 22. september kl. 14:00.
Sted: Kunsthal vARTe, Smedegade 35, 6800 Varde
Åbningstider:
Onsdag til fredag kl. 13:00 – 17:00
Lørdag og søndag kl. 10:00 – 15:00

Detaljer

Start:
7. september
Slut:
26. september
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, , , ,