Aage Ølgaard har været med ved alle sommerspil

Aage Ølgaard fra Skovlund er her i gang med at køre inventar ind i Café Chaplin

– Den travleste periode er den sidste uge før premieren, fortæller Aage Ølgaard, der har ansvaret for at indrette området med indgang, salgsboder og toiletter ved Varde Sommerspil og holde området pænt og i orden i hele spilleperioden.

41 gange har 68-årige Aage Ølgaard fra Skovlund været med bag kulisserne ved sommerspillet, og det vil sige hver eneste forestilling siden Jomfruburet i 1978, hvor han ene mand stod for lys og lyd. I dag tæller listen over lyd- og lysfolk ikke mindre end 18 navne. Med sin baggrund som urmager og finmekaniker har han også budt ind på special effects som røgen fra hjuldamperen i Showboat og en vejrhane, som Annie (Get Your Gun) skulle skyde hovedet af.

Doktor filur
– Jeg er doktor filur og så har jeg læst videre til cand. alt, siger han med et lunt grin, mens han bakker lidt på den uundværlige pibe. Her ved sommerspillet har jeg prøvet alt undtagen at sy kostumer, sminke og skuespil. Og jeg ville ikke undvære at være med, for det er jo blevet en stor del af ens liv.

Aage Ølgaard mødte sin kone Janne ved et sommerspil. Hun er en af lederne i Café Chaplin, mens sønnen Toke leder holdet af lysteknikere.

Instruktør
I løbet af årene har Aage haft enkelte mindre roller i stykker, som 7-kanten har sat op, og han har instrueret en håndfuld forestillinger – senest komedien Pensionisterne, som er klar til turné i efteråret. Det er også blevet til nogle år i bestyrelsen, og sideløbende med alt dette har den engagerede 7-kanter været aktiv i DATS Dansk Amatør Teater Samvirke blandt andet som konsulent i diodelys og bestyrer af en lysbank, hvor amatørteatre, idrætsforeninger og koncertarrangører kan leje udstyr til lyssætning.