Åben Hede – for hele familien

Åben Hede er Oksbøl Garnisons årlige “åbent hus” arrangement, hvor samarbejdspartnere, naboer og turister har mulighed for at opleve et bredt udvalg af Hærens moderne og historiske kampkøretøjer og materiel. Åben Hede arrangeres af Danske Artilleriregiment (DAR) i tæt samarbejde med både Hærens og Flyvervåbnets enheder. Derfor vil der også være mulighed for at se både F-16 jagerfly samt en af Flyvevåbnets helikoptere, der blandt andet får til opgave at løfte et hold faldskærmsspringere.

Oksbøl Garnison rummer foruden DAR, Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. De står for skydesikkerheden (SKYOKS), for driften af vagten og for pleje og drift af lejren og terrænet (Distrikt Vestjylland). Mange af disse opgaver er udliciteret til ISS, og det er også ISS, der driver cafeteriaet i lejren. Trænregimentet er også repræsenteret i lejren med en reparationsdeling og med en drivmiddel- og transportsektion. Slutteligt ligger Forsvarets Hovedværksted også på Oksbøl Kaserne. Kasernen beskæftiger dagligt ca. 700 personer.

HVAD HAR VI PÅ PROGRAMMET?
Åben Hede er et overflødighedshorn ud i den militære verden. Vi viser de køretøjer og våben, som vi anvender i dag, og så tager vi en tur ned af ”memory lane”. Vi viser i samarbejde med en lang række museumsorganisationer materiel, våben og køretøjer fra de gode gamle dage. På dagen fortæller vi også om jobmulighederne i Hæren, og derfor kan man også møde forskellige regimenter f.eks. Livgarden, Gardehusarregimentet, Hjemmeværnet og ikke mindst Danske Artilleriregiment.

Arrangementet starter den 23. juni kl. 10.00. Her åbner udstillingsområdet, som du frit kan bevæge dig rundt i.

Se indslag her:

Fra kl. 10.00-12.30 og igen fra kl. 13.30, kan du besøge de mange stande med køretøjer, materiel og våben. Benyt lejligheden til at tale med soldaterne. De ved en masse om både det nye og historiske materiel. I udstillingsområdet kan du også møde Danske Artilleriregiment og teltet, hvor vi sætter fokus på jobmulighederne i Hæren. Du kan også møde Hjemmeværnet, der fortæller om mulighederne der. KFUM er også tilstede – de sælger mad og drikke.

Kl. ca. 12.00 vil en række køretøjer bevæger sig frem mod skydelinjen. Her skal de stå klar kl. 12.30, når oberst Torben Dixen Møller byder velkommen til skarpskydningen. Køretøjsdemonstration samt skarpskydning starter kl. 12.30 og varer frem til 13.30.

Du skal forvente bilkø, når du skal hjem fra Åben Hede.

Læs mere her

 

DEL