5000 våben er nu bag lås og slå

Med to uger tilbage af Frit Lejde-aktionen har borgerne nu afleveret 5124 skydevåben, blankvåben og luft- og fjedervåben til politiet.

Dertil kommer store mængder ammunition og eksplosivstoffer.

– Det er virkelig blandet, hvad der kommer ind. Vi har sågar fået et let maskingevær og en signalpistol fra mellemkrigsårene indleveret. Det er rigtig godt, at folk benytter sig af den her chance til at få ryddet op, så tingene ikke falder i de forkerte hænder, siger politiinspektør Henrik Sønderby, fra Rigspolitiets nationalt kriminaltekniske center, NKC.

– Det kan være pebersprays, magasiner til våben og den slags, som vi også rigtig gerne vil have væk. Så vi er godt tilfredse, men håber naturligvis, at der kommer mere inden 1.7, hvor frit lejde ophører, siger Henrik Sønderby.

Der er også indtil nu kommet 700 andre effekter ind.

Hvis det drejer sig om særligt farlige genstande – fx granater, eksplosiver m.v. – bør du ikke selv transportere det. Rør ikke ved det – kontakt hellere politiet, som sørger for afhentning. Afleveringen sker fortsat anonymt og straffrit.

Ring til politiet på 1-1-4, hvis du er i tvivl om, hvor du kan aflevere, eller hvordan du skal forholde dig.

Se herunder, hvor og hvornår du kan aflevere de våben, du gerne vil af med:

Her kan du aflevere ulovlige våben:

Syd- og Sønderjyllands Politi
Politistationen i Esbjerg mandag til torsdag kl. 9 -17 og fredag kl. 9 – 14 samt politistationerne i Varde, Haderslev, Aabenraa, Tønder, Ribe og Sønderborg mandag til onsdag kl. 9 – 16, torsdag kl. 9 – 17 og fredag kl. 9 – 13. I Vejen mandag til onsdag kl. 8 – 10, torsdag kl. 15 – 17 og fredag kl. 11 – 13. www.politi.dk/sydsoenderjylland