242 landmænd tog til møde på rådhuset

Hele 242 lokale landmænd var mødt op på rådhuset onsdag aften. Her blev der gennemgået relevante temaer for landbruget, ligesom enkelte landmænd blev hyldet for deres indsats i løbet af året.

 På mødet var der undervejs oplæg af landmændene Jørn Kjær Madsen og Søren Bonde Larsen, ligesom Varde Kommune oplyste om aktuelle emner på miljøområdet.

Outrup Biogas løb med ”Iværksætter- og Udviklingsprisen”. Den modtog de for deres tro på, at omdrejningspunktet for fremtidens landbrug bliver klimaet. Ejerkredsen udnytter deres indbyrdes placering og de naturlige biomasser til at producere vedvarende energi, der er CO2-neutralt. Biogassen vil bidrage til opvarmning af ca. 4.000 boliger og er dermed med til at reducere forbruget af fossile brændstoffer til opvarmning.

Thomas Schelde Hemme blev kåret som ”Årets Unge Landmand”. Han er 29 år og købte sin egen ejendom i en alder af 26. Han har altid drømt om en kvægejendom og er specialiseret i kvæg. Han købte en nødlidende økologisk svineejendom. Thomas startede op med indkøb af søer og siden er produktionen stille og roligt bygget op til nu 90 søer og 2.000 producerede slagtesvin årligt.

 

 

DEL