Det Konservative Folkeparti præsenterer kandidaterne

Varde Konservative Vælgerforening er nu klar til at præsentere sit kandidathold til efterårets byrådsvalg i Varde Kommune. Det Konservative Folkeparti i Varde Kommune vil præsentere sit hold af kandidaterne til efterårets byrådsvalg. Holdet ses som værende stærkt og med en bred baggrund fra hele kommunen.

Et bredt hold

Formand for vælgerforeningen Heidi Bundgaard, der er selv opstillet som kandidat nr. tre på opstillingslisten udtaler:

– Som formand er det mig en rigtig stor glæde, at kunne lancere det stærke kandidathold, som nu træder ind i valgkampen frem mod valget den 21. november. Vi er om nogensinde mere end klar til at spidse pennene, kridte skoene og få fortalt borgerne i Varde kommune, hvorfor det naturlige valg er at stemme på Det Konservative Folkeparti i Varde Kommune.

Der er tale om seks meget motiverede kandidater, der både har en bred bopælsmæssig og arbejdsmæssig baggrund fra hele Varde Kommune. Spidskandidaten Niels Christiansen udtaler sig herom:

– Det er et rigtig godt kandidathold, som nu går ind i valgkampen. Vi har erfaringer fra hele Varde Kommune og personsammensætningen vidner om stor bredde i uddannelse, arbejde, bopæl og stærke erfaringer med politisk og organisatorisk arbejde. Jeg er stolt over at stå i spidsen for et så dygtigt og engageret hold af kandidater, som alle brænder for at gøre Varde Kommune til et endnu bedre sted at bo og arbejde.

Kandidat resume

Niels Christiansen

Spidskandidat ved KV2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune.

Opstillet som nr. 10 ved regionsrådsvalget i Region Syddanmark på den Konservative kandidatliste.

”Hvor der er vilje er der vej” har gennem hele mit liv været mit motto. Et motto som har fulgt mig gennem de seneste 20 år, hvor jeg har været byrådsmedlem og med central plads i Økonomiudvalget i gennem alle disse år. Herudover har jeg i en enkelt byrådsperiode siddet i Kultur- og Fritidsudvalget samt gennem 16 år i Plan- og Teknikudvalget herunder også som formand i daværende Blaabjerg Kommune.

Både lokal- som landspolitik har altid interesseret mig. At kunne deltage i politiske drøftelser og fastlæggelsen af rammerne for livet i en hel kommune er naturligvis tidskrævende men også meget givende på rigtig mange måder. Glæden ved politisk arbejde betyder, at jeg genopstiller og håber på at blive genvalgt. Mit ønske er at kunne bruge de gennem 20 år mange opnåede politiske erfaringer i en kommende 5. byrådsperiode. Jeg er spidskandidat for det Konservative Folkeparti Varde Kommune og kandidat for det Konservative Folkeparti til regionsrådet for Region Syddanmark.

Jeg er gift og har tre drenge voksne sønner. Selv har jeg siden 1990 været klitplantør/skovfoged ved Naturstyrelsen, som i Varde Kommunes vestlige del forvalter de store statsejede klitplantager. Med afsæt i min uddannelse og mit daglige arbejdsfelt så ligger naturens ve og vel mig meget på sinde. I 1998 var det imidlertid truslen om nedlæggelse af vore drenges skole, som kastede mig ind kommunalpolitik. Det lykkedes dengang at gøre en forskel og få vist vore sønner, at politik er at skaffe indflydelse og at vise, at demokratiet i praksis virker.

Min vision for Varde Kommune er at kommunen bliver et sted, hvor alle generationer gerne vil bosætte sig og arbejde. En kommune som kan fastholde og tiltrække nye borgere, og dermed opleve et stigende befolkningstal. Kun derved kan kommunens serviceniveau udvikles og være med til at gøre kommunen til det helt rigtige sted at bo og arbejde for endnu flere af os.

Til slut vil jeg gerne understrege behovet for at Varde Kommune, som kommunens største arbejdsgiver, sikrer et godt og produktivt arbejdsmiljø på alle kommunens arbejdspladser. Kun gennem dygtige og motiverede kommunale medarbejdere kan borgerne opnå fuld værdi af den kommunale service.

Erhardt Jull

Nr. 2 på listen ved KV2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune

Jeg er gift med Birthe og vi har 2 børn. Jeg har i 8 år arbejdet i Oksbøllejren, som kaserneforvalter og jeg er formand for Oksbøl varmeværk.

På den politiske front vil jeg arbejde for mere samskabelse/borgerindflydelse, borgernært velfærd, at budgetterne vi udarbejder og forsøger at implementere er realistiske og holdbare. Jeg ønsker mere tid til kerneopgaver – mindre tid til registreringer; vi skal investere i mennesker i stedet for regneark.  Jeg prioriterer kultur/fritidsområdet højt, hvor jeg ser det frivillige arbejde & civilsamfundet som et vigtigt aktiv. Vi skal styrke kvaliteten på familie & skoleområdet.

Heidi Bundgaard

Nr. 3 på listen ved KV2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune

Jeg er opvokset på et husmandssted ved Årre, hvor pengene var små men der var højt til loftet og nok af sovs og kartofler. Vi fik lov til at drømme og vi fik besked på at opføre os ordentligt. Dette mantra har fulgt mig lige siden og jeg trækker gerne et stort læs for at få drømme og ordentligheden med i byrådssalen.

Lokalpolitik i Varde Kommune handler om velfærd i hverdagen, snerydning, cykelstier, ældrepleje og folkeskoler og meget mere og ingen har er ret end andre. Vi skal sikre mest mulig velfærd for pengene!
Som mor til to dejlige unger i folkeskolen, ligger mit hjerteblod her. Jeg mærker hvordan skolereformen og intentionerne om inklusion udfordrer hverdagen. Jeg har mod til at kæmpe for at alle børn, vil bruge folkeskolen og blive så dygtige som de kan og jeg har hjertet med, når der skal kæmpes for ekstra støtte til de svageste elever.

Til dagligt arbejder jeg som IntegrationsMentor ved JobCenter i Varde. Jeg vil kæmpe for at vores nye medborgere bliver netop det – medborgere –  og ikke marginaliseret som andenrangs borgere. Det kræver en kæmpe indsats fra os alle, hvis det skal lykkes. Jeg har mod til at stille krav og hjertet med, når det er svært.

Hvis du har mod på at stemme på mig, får du til gengæld en helhjertet indsats fra mig.

Karl Haahr

Nr. 4 på listen ved KV2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune

Jeg er gift med Henriette, er 51 år og driver et mindre økologisk landbrug i Gårde, mellem Ølgod og Tistrup. 12 år i politik og 4 år som udvalgsformand har givet mig god erfaring – stadig velvidende, at jeg er borgernes repræsentant og ikke systemets. Jeg vil gøre mig umage med, at lytte opmærksomt til borgerne. Jeg kan og ønsker at samarbejde med alle. Det betyder,  at man skal møde folk med tillid, og selv være troværdig og ordholdende. Det giver resultater, og er vigtigere end egen profilering.

Med udgangspunkt i mit kristne menneskesyn vil jeg arbejde for, at det enkelte menneske, uanset alt andet, bliver mødt med respekt og værdighed. Familiepolitikken har min særlige bevågenhed. Velfungerende familier er afgørende for børn og voksnes trivsel. Trygheden i dagligdagen er afgørende for især børn, ældre og mennesker med særlige behov. Derfor er det afgørende at de i kommunens tilbud møder fagligt dygtigt personale der viser omsorg for dem. Foreningsliv, fritidsliv, erhvervsliv og gode kulturtilbud er vigtige for, at vi som mennesker kan trives og have et godt og sundt liv.

Verner Puggaard

Nr. 5 på listen ved KV2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune

Verner Puggaard
Født i 1948. Bor i Autrup mellem Årre og Fåborg.

Jeg har været ansat i både den private og den offentlige sektor. I en årrække var jeg ansat i Industrirådet (i dag Dansk Industri) som cheføkonom og underdirektør.Fra 1991 til 1998 var jeg forvaltningschef (økonomi- og planchef) og stedfortrædende kommunaldirektør i Holsted Kommune.

Var medlem af kommunalbestyrelsen i Helle Kommune fra 1994 til 2008. I alle årene var jeg medlem af økonomiudvalget, og de sidste to valgperioder desuden formand for skole- og kulturudvalget samt viceborgmester.

Jeg har erfaring fra bestyrelsesposter i private finansielle virksomheder, herunder gennem godt 15 år formand for Årre Andelskasse/Andelskassen Sydvestjylland. Har desuden i en årrække været medlem af bestyrelsen for Investeringsforeningen Sparinvest.

I dag driver jeg et mindre landbrug med økologisk kødkvæg og har biavl som en hobby.
Har tre børn, der alle er under uddannelse.

Jeg stiller op til kommunalbestyrelsen, fordi jeg – i stil med det arbejde, jeg udførte i kommunalbestyrelsen i Helle Kommune – gerne vil være med til at påvirke udviklingen i kommunen.
Mine særlige interesseområder er erhvervsudviklingen, kommunens økonomi samt de kerneydelser, kommunen skal yde, herunder gode folkeskoler.

Anne Elisabeth Flensted

Nr. 6 på listen ved KV2017 for det Konservative Folkeparti i Varde Kommune

Min vision er, at Varde Kommune bliver byen og kommunen, de unge flytter tilbage til efter endt uddannelse. Det betyder, at vi skal udforme en bosætningspolitik med fokus på at udvikle et attraktivt købstadsmiljø i Varde By, at vi værner om og beskytter vores unikke natur og kyststrækning, og sikrer vores virksomheder gode rammer for at udvikle sig, skabe vækst og arbejdspladser.

Som uddannet sygeplejerske og leder af et plejehjem vil jeg arbejde for at give vores ældre medborgere et værdigt liv fuld af kærlig venlighed og høj faglig kvalitet, og jeg vil arbejde for at sikre bedre vilkår for vores personale, som hver dag, tager sig af vores ældre, uden at kny.

Som mor til fire unge mennesker, har dannelse og uddannelse spillet en stor rolle igennem årene. Jeg tror på, at et sundt læringsmiljø skaber unge mennesker i balance, med mod på livet og på at udleve deres drømme. Vi skal arbejde for, at skolernes lærere mødes med respekt, og at folkeskolen kan vedblive med at være den stærke kulturbærende institution, som en afgørende faktor for, at vores børn bliver sunde, stærke og initiativrige medborgere.

Jeg er vokset op med en far, som var fuld af foretagsomhed og iværksætteri og som skabte arbejdspladser i Skovlund. Han lærte mig, at “gå på mod”, ansvar for sine omgivelser og ordentlighed lønner sig, og at vi gennem samarbejde med andre, kan alt.

Vi skal kæmpe for at fremme sunde og stærke liv og fællesskaber, så Varde Kommune bliver kommunen, hvor vi som borgere elsker at bo.

 

Af Sissi Lilly Andersen