Så blev dørene til Tirpitz slået op

At komme i praktik på GoVarde betyder oplevelser i enhver liga – det har Eva Zauner Andersen måtte sande i dag, og det er der kommet dette skriv ud af:

Det er da meget muligt at kalenderen siger det er sommer, men på den danske vestkyst, ved Blåvand, får mare græs og lyng sig en svaje tur. En grå himmel og en kold vind minder mere om efterår.

Alligevel har en broget skare af journalister og fotografer staget ophold her.

Summende af forventning og nysgerrighed lader de politiets hunde gennemgå medbragte tasker og udstyr, bare for en sikkerhedsskyld, inden de bliver guidet ind af dørene til Tirpitz.

I dag er dagen hvor sløret endelig løftes over Tirpitz, der smukt og stilrent gemmer sig i klitterne ved kysten nær Blåvand.

HKH Kronprins Frederik deltager i den officielle åbning, og man kunne fristes til at tro, at dette er årsagen til de mange nationale og internationale journalister.

Men i den interne summen viser det sig, at især de udenlandske journalister er mere interesserede i Tirpitz bygningen i sig selv, og den helt specielle visuelle fremstilling dette nytænkende museum har.

Og man forstår dem faktisk godt. Det unikke arkitektoniske design og de fantastiske visuelle elementer der findes i de forskellige udstillingssale er med til at gøre Tirpitz til en oplevelse ud over det sædvanlige.

Selvom pressen i dagens anledning har begrænset adgang, kan man ikke undgå at lade sig rive med af atmosfæren, og den detaljerede udformning og fortælling man finder her.

 

Ved arrangementets afslutning går en flok journalister ud i klitterne, med hoveder, fødder og kameraer der er trætte og fyldt med indtryk, klar til at komme hjem for at redigere og forfatte til læsere verden over.