10iCampus satte fokus på mobiltelefoni

Elever fra Performancelinjen. Fra venstre Anders Lauritsen, Esta Hovedskou, Amalie Nielsen, Emma Højgaard, Julia Nederend og Camilla Højlund. Foto: Kim Schou

Tirsdag d. 5/3 opførte Performancelinjen på 10iCampus stykket ’’Og på den 17. milliarderne dag skabte mennesket mobiltelefonen’’. Kl. 12 opførte eleverne stykket for de fire resterende 10. klasser, og sent på eftermiddagen kl. 17:30 var forældrene samt andre interesserede inviteret.

GoVarde var på 10iCampus for at overvære stykket kl. 12:00 sammen med de resterende elever fra de fire andre 10. klasser. Efter opvisningen talte GoVarde med nogle af de medvirkende i stykket.

Kreativiteten er i fokus på Performancelinjen
Performancelinjen har været gennem forskellige genre, og siden slutningen af januar, har de arbejdet på stykket hver tirsdag fra 8:00-12:40 bortset fra tirsdagen i vinterferien.

– Det er en performance-linje, hvor de har performance hver tirsdag, og de skal igennem alle mulige forskellige genrer. De har haft billedkunst, hvor de lærte tegneteknikker, de har danset lidt og det her er så teaterdelen, fortæller Camilla Højlund, der er lærer på performancelinjen og forfatter på stykket.

– De plejer at opføre et stykke hvert år. Sidste år skrev de det selv, og i år var der fokus på skuespillet, siger Camilla.

Lampefeber
Da performancelinjen gik på scenen, blev de ramt af lidt nervøsitet.

– Da vi øvede det, var det sådan meget afslappet, men så kommer man til tidspunktet, hvor man bliver ramt af nervøsitet, for der sidder en hel skole derude og skal se det, fortæller Amalie, og fortsætter:

– Det var faktisk ikke så slemt, da vi lavede opvarmningen, det var først da vi kunne høre, at det kom folk ind, at man tænkte åhh.

Mobilens rolle i hverdagen
– Nogle gange kan man godt blive lidt for afhængig af den der telefon, fortæller Esta.

– Jeg har ikke problemer med det. Det er bare den måde, som man kommunikerer med hinanden på i forhold til førhen, så er det bare sådan det fungerer, siger Anders

De er alle enige om, at de ikke ville have problemer med at undvære mobilen, hvis de skulle i sommerhus med forældrene, hvor der ikke er noget net.

– Der synes jeg, at der er rart nok at koble af og være sammen med familien bare frem for at sidde på telefonen hele tiden, fortæller Julia.

De resterende er enige og mener, at de sagtens ville kunne undvære det.
De unge holder mest kontakt til hinanden ved at skrive beskeder, men nogle enkelte ringer også meget til hinanden.

– Altså vi ringer meget til hinanden, fortæller Amalie mens hun kikker Esta.

– Det er alt efter sammenhængen, siger Anders, Julia og Emma enstemmigt

Regler for mobiltelefoner på 10iCampus
Der er ikke overordnede regler for brugen af mobiltelefoner på 10iCampus, da det er op til den enkelte lærer.

– Vi har faktisk ikke sådan en fast regel, men vi har sådan nogle mobilkasser, som man kan putte mobilen i, og så er det egentlig den enkelte lærer i timerne, der bestemmer. I frikvartererne må de gerne have dem, siger Camilla.

– Hvis det er noget selvstændigt arbejde, så plejer de ikke at være så hårde. Så længe vi stadig får lavet de ting, som vi skal, slutter Amalie.

DEL