10iCampus Varde vinder europæiske Scienceprojekt

10i's projekt

I mandags fik Campus Varde nyheden om, at en klasse fra 10iCampus på Sciencelinjen var en af vinderne i det europæiske Scienceprojekt PaNaMa, der løb af stablen sidste år.

PaNaMa projektet

PaNaMa projektet er et samarbejde mellem Danmark og Tyskland omkring et toårigt forløb. Der arbejdes via projektet på at give eleverne større indblik i studier i matematik og naturvidenskab, hvilket skal motivere til et regionalt arbejdsmarked og studie. Projektet fokuserer tematisk på brancher med stor vægt på teknologi og fremtidsorientering. I Danmark er det for eksempel energi, robotteknologi og resiliens.

Fokus på plastik

Ole Bjørn Christensen, som underviser på Sciencelinjen på Campus Varde, blev overrasket, da han mandag hørte, at klassen havde vundet PaNaMa projektet. Han stod nemlig eksamensvagt, da han fik nyheden, så projektet var ikke lige det, som fyldte hans tanker. Det blev dog på ægte lærermaner fejret med en kop kaffe efter vagten.

Klassen havde valgt at fokusere på plastik. Blandt andet besøgte de Lego, lavede plastik af mælk, prøvede at 3D printe og lærte om forskellige former for plast. Nogle af eleverne fokuserede på miljøet, og den virkning plastik har herpå, mens andre så på materialets kemiske sammensætning.

– Der har været plads til alle i forløbet, fortæller Ole Bjørn Christensen.

– De valgte selv, hvad de havde lyst til at fokusere på. Nogle syntes bæredygtighed, og plastiks virkning på miljøet var spændende, andre ville hellere “nørde” med kemi, fortsætter han.

Da der var tale om en 10. klasse havde klassen ikke to år at give af. Ole Bjørn Christensen havde nemlig kun Sciencelinjen i ti måneder. Klassen arbejdede derfor med projektet i tre måneder og lavede derefter en hjemmeside som produkt. Produktet udstilles nu på skolerne.

DEL