10.000 gode grunde til at støtte frivilligheden.

Der var masser af glæde ved uddelingen af frivillighedsprisen idag. Foto: Niels Husted

Tekst Eva Zauner Andresen, Foto: Niels Husted.

I dag var dagen hvor Elefanten Ellie, og bestyrelsen bag foreningen ”Hjertet På Rette Sted” drog afsted til Fyn, for at deltage i uddelingen af Frivillighedsprisen 2019.

Uddelingen fandt sted på bo- og beskæftigelsestilbuddet Østruplund, der ligger i rolige landlige omgivelser tæt på Otterup.

Ellie havde svært ved at holde sig i ro, for ”Hjertet på Rette Sted” var blandt de 5 frivillige foreninger der i år var nominerede til at modtage Frivillighedsprisen, for deres store indsats på Børne – ungeafdelingen på Sydvestjysk Sygehus Esbjerg.

Nomineringen vakte begejstring hos bestyrelsen der består af fem frivillige bestyrelsesmedlemmer: Christina Bjørn, ledende overlæge på Børne- og Ungeafdelingen på SVS, Sabrina Dam, advokatfuldmægtig for Thuesen Bødker & Jæger, Ulla Harmsen, selvstændig grafiker, Lars Steen Nielsen, koncerndirektør i Contea Assurance Group , Lene Memborg, foreningsstifter og iværksætter Derudover består foreningen af fotograf Niels Husted og journalist Mikkel S. Abildgaard.

Det er jo et kæmpe skulderklap at blive nomineret til en pris som denne. Vi er bare en lille frivillig forening, der forsøger at gøre et ophold på Sydvestjysk Sygehus sjovere og nemmere for de børn, unge og pårørende der kommer på Børne og ungeafdelingen. Det er kæmpe stort at være nomineret til Frivillighedsprisen 2019. siger stifter og bestyrelsesmedlem Lene Memborg.

Alle 5 nominerede foreninger var repræsenteret på scenen da prisuddelingen fandt sted her til eftermiddag.

Alle de foreninger der er nominerede i år, arbejder for at forbedre forholdene, give livsglæde og lette hverdagen for indlagte, pårørende og ansatte i hele regionen. Der uddeles en pris på 50.000 kr. samt 2 priser på 10.000 kr. pengene skal bruges til at fremme arbejdet i foreningerne.

”Hjertet På Rette Sted” blev tildelt 10.000 kr. til stor begejstring for alle.

Stor begejstring hos “Hjertet På Rette Sted”. Foto: Niels Husted

Vi er så glade. Pengene falder på et tørt sted, nu har vi mulighed for at gøre en større indsats for hele afdelingen. Nu skal vi i første omgang i samråd med afdelingen finde ud af hvor pengene gør mest gavn. Vi fortsætter selvfølgelig med at gøre det vi er bedst til, nemlig at give smil, hygge og oplevelser til alle på børne og ungeafdelingen på Sydvestjysk Sygehus. Vi har allerede nogle fantastiske sponsorer i ryggen, men pengene fra frivillighedsprisen giver os mulighed for at gøre lidt ekstra, så vi ser frem til at være tilbage med nye overraskelser snart udtaler Lene Memborg.

Foreningen fortsætter ufortrødent deres arbejde på Sydvestjysk Sygehus, og har planer for fremtiden. Målet for 2019 er at blive blåstemplet som almennyttig frivillig forening, det betyder at de har behov for 300 medlemmer der har lyst til at støtte ”Hjertet på Rette Sted” med 150 kr. Samtidig ønsker de sig brændende yderligere 100 gavegivere, der har lyst til at donere stort eller småt til foreningens arbejde, så de kan blive godkendt som almennyttig frivillig forening.  Har man lyst til at støtte ”Hjertet På Rette Sted” kan man gøre det via mobilepay 56849.

De nominerede foreningerne udvælges af en dommerkomite, der også udvælger vinderen og overrækker priserne.

de nominerede til årets frivillig pris. Foto: Niels Husted

Røde Kors Svendborg patientstøtter blev også tildelt 10.000 kr mens hovedprisen på 50.000 kr. gik til Ungdommens Røde Kors, Odense

 

Fakta omkring Frivillighedsprisen

 Dommerkomitéen består af

Stephanie Lose (V), regionsrådet

Bente Gertz (S), regionsrådet

Karen Margrete Nielsen (Depressionsforeningen), medlem af Psykiatrisk Dialogforum

Hans Biering, formand for Sundhedsbrugerrådet

Gitte Stærk, medlem af Kontaktforum for Handicap

Mathilde Schmidt-Petersen, sygeplejefaglig direktør på Odense Universitetshospital

Poul Kjærgaard, chefredaktør på Fyens Stiftstidende

 

De 5 nominerede foreninger

Vejviserne på Sygehus Sønderjylland.

Ungdommens Røde Kors, Odense

Bestyrelsen bag klovneforeningen Hospitalsklovne, Trekantområdet.

Hjertet På Rette Sted.

Røde Kors Svendborg patientstøtter.

 

Der uddeles 3 priser.

1×50.000 kr.

2×10.000 kr.

 

 

Faktaboks om ”Hjertet På Rette Sted”

 

–          Støtteforeningen er en nonprofitorganisation. Alle donationer går ubeskåret til Børne og ungeafdelinegen på Sydvestjysk sygehus

–          Ambitionen er at sprede smil på Børne og ungeafdelingen, og gøre indlæggelsesperioden til så god en oplevelse som muligt.

–          DU kan hjælpe!

Bankoverførsel til foreningens kontonummer

Mobilepay 56849

–          Alle beløb bliver modtaget med stor taknemmelighed.

–          Sponsorgaver modtages ligeledes med stor taknemmelighed.